Linia do uszek i ravioli
Linia do produkcji uszek i ravioli z jednej wstęgi ciasta - schemat ustawienia maszyn.
Linie do produkcji uszek i ravioli produkowane są w dwóch wielkościach różniących się szerokością wstęgi ciasta z której wykrawane są produkty.
1. Linia do produkcji uszek i ravioli o szerokości wstęgi 250 mm i wydajności nominalnej 120 kg/h.
2. Linia do produkcji uszek i ravioli o szerokości wstęgi 500 lub 540 mm i wydajności nominalnej 240 kg/h.
Linia w podstawowej wersji składa się z trzech maszyn. I tak, jak pokazano na schemacie powyżej:
1. Mieszarka ciasta samowyładowcza o pojemności 80 lub 120 kg.
Mieszarka ciasta samowyładowcza
2. Laminarka - maszyna uplastyczniająca ciasto i formująca wstęgę grubości 5 mm i szerokości 250 lub 500/540 mm
Laminarka wstęgi ciasta
3. Formierka z wbudowanym kalibratorem - w zależności od zastosowanego stempla formująca uszka ( cappelletti ) lub ravioli
Formierka uszek i ravioli
Ten zestaw może być rozbudowany o system przenośników transportujących powstający po wycięciu produktów ażur na powrót do laminarki gdzie jest ponownie użyty do produkcji wstęgi.